De Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum mag terugkijken op een zeer geslaagde organisatie van de 16e Memorial Bjorn Serneels. Meer dan 450 deelnemers uit 25 clubs waren vorig weekend present en leverden een mooie maar faire strijd om de felbegeerde trofeeën. Een prima geslaagde barbecue op zondag maakte deze manifestatie compleet. Dankzij de uitmuntende vrijwilligerswerking van de club was deze inrichting een succes voor iedereen.

Op sportief vlak hebben de gymnasten van Corpus Sanum ook goed gescoord in hun thuisbasis Vossenberg. Naast de zeer vele podiumplaatsen waren er niet minder dan 10 overwinningen in diverse niveaus. In de discipline Tumbling stonden Roos Verwimp (pupillen D) en Silke Verhofstede (juniors B) op het hoogste schavotje. Nog meer zeges waren er op Dubbelmini met Robbe Eelen (miniemen C), Amber Michiels (juniors C), Dali Luyckx (benjamins B), Jarno Peeters (juniors B), Nell Caers (beloften A) en Dorien Glassee (seniors A). Op Trampoline was er winst voor Anouk Caers (juniors B) en Yoni Verdonck (juniors A).

Tussen de wedstrijden van deze Memorial Bjorn Serneels was er op zaterdagnamiddag een selectietest voor het Wereldkampioenschap van de jeugd op Dubbelmini en Trampoline. Nadat Yoni Verdonck haar selectie op deze toestellen vorige week al behaald had deed ze er nu nog een schepje boven op. Met haar boezemvriendin Grace Chezzi (Gym 90 Beringen) selecteerde ze zich ook op Trampoline synchroon. Een unicum in België omdat er nog niemand in is geslaagd met 3 selectie naar de World Age Group Competition (WAGC) te gaan. De tweelingzusters Nell en Britt Caers selecteerde zich ook met het synchroon springen bij de 13-14 jarigen. De WAGC gaat door in november in Daytona Beach Florida USA.

Deze resultaten zijn een mooie opsteker voor de gymnasten van Corpus Sanum die volgende week, met het Belgisch kampioenschap, nog een belangrijke opdracht te vervullen hebben.

Foto : het volledig Corpus Sanum podium bij de benjamins.